FÄRGCENTER SYD

Meny

Madelene – en tuff brud i lyxförpackning!

Mitt i expansiva Malmö i en vacker 4:a bor Madelene Eriksson tillsammans med sin sambo. Madelene har ett genuint intresse för färg och färgsättning och det syns också i hennes hem.

”Colour drops ”, eller färgdroppar, är Madelenes tips. Att satsa på en neutral bas, med vita väggar, och sedan flippa ut med starka färgklickar här och där. Accentfärgerna paret har valt är framför allt orange, grönt och rosa. Madelene och hennes sambo har dessutom skapat häftiga väggmålningar på egen hand. Det är kul att göra något eget – något som ingen annan har, menar Madelene.

madelene lägenhet malmö matsal

madelene lägenhet malmö matsal

Jag älskar orange, så jag målade ett stort M och satte det på golvet som ett kul statement, berättar Madelene.

madelene lägenhet malmö absolut flaskor

Prydnadsföremål kan vara vad som helst. Här har det blivit flaskor med (Absolut) färgglatt innehåll.

madelene lägenhet malmö hall träd

Träden är grafiskt enkla prydnader på väggen, men man kan också hänga saker på grenarna, berättar Madelene.

madelene lägenhet malmö vardagsrum stallone

Idolen på väggen

Sylvester Stallone som Rocky har fått hedersplatsen på vardagsrumsväggen. Det är min sambos stora idol, säger Madelene och han har målat motivet själv genom att projicera upp en bild med hjälp av en projektor, rita konturerna med blyertspenna och sedan fylla i med svart väggfärg. Det var nog lite pilligt för honom, säger Madelene. Men med en stor portion tålamod och en massa tid så gick det vägen, skrattar hon.

madelene malmö lägenhet skinnfåtölj grön plasthund

madelene malmö lägenhet cassandra rhodin

serveringsvagn whiskey kartonger

madelene malmö lägenhet sovrum

Sköna damer

En annan rolig väggmålning har Madelene gjort efter en illustration av Cassandra Rhodin. De grafiska damerna pryder matrumsväggen. Jag älskar hennes illustrationer, säger Madelene, så det var ett lätt val.

För att inte hemmet ska bli alltför svart-vitt, har Madelene och hennes man valt att addera intensiva färger här och där i lägenheten. En skål, en kudde, bokstäver på golvet… M som i Madelene förstås!

madelene lägenhet malmö matsal cassandra rhodin

madelene malmö lägenhet kök tapet hanna werning

Istället för kakel

Köket har fått mycket färg på väggen bakom diskbänken i form av en fräck tapet. Att måla eller sätta upp tapet och sedan skydda med glasskivor är ett bra alternativ till kakel och ett roligt sätt att variera sig. Man kan ju byta tapet eller färg när man vill ha något nytt.

Lägenheten har blivit en skön blandning av klassisk och personlig stil. Det är egentligen inte så svårt att få en egen stil hemma, menar Madelene. Det gäller bara att våga följa sitt hjärta, avslutar hon.