FÄRGCENTER SYD

Meny

gult kök sanna christian malmö

Hemma hos Christian & Sanna

– en äkta beach hut!

Hos Christian och Sanna är det härligt starka kulörer som gäller. De vågar blanda och har satsat på oväntade färgkombinationer som ger ett fantastiskt resultat.

Stanna på vägen ut till strandpromenaden intill Turning Torso och titta upp. Fasaden på Calatravas vridna höghus är fascinerande modern. Nästan raka motsatsen är fasaden på framtidshuset där familjen Lundh bor, bara ett stenkast därifrån. I motsats till skyskrapan har deras hus en gedigen träfasad och är bara 4 våningar högt. Men arkitekturen är minst lika spännande.

slitna stolar gul orange svartvita porträtt

berså stig lindberg porslin

Snabbfakta

Var: I Malmös mest havsnära bostadsområde Västra Hamnen.
Här bor: Sanna 31, Christian 37 och Vera 2,5.
Gör: Christian är Art Director på reklambyrå och Sanna är läkare.
Intressen: Inredning, design, skidåkning, surfing i alla former.

I Västra Hamnen är inte en byggnad lik någon annan. Här har arkitekterna fått fria händer och det var det som fick Christian och Sanna att flytta till Malmös mest havsnära bostadsområde. Villalivet lockar inte familjen ännu. De här jobb- och småbarnsåren är fyllda med aktivitet: hämta på dagis, handla, cykla till jobbet… Det är mycket som ska hinnas med och då är det skönt att ha det mesta i närheten.

Vi tycker om kvarteren runt Turning torso i Västra Hamnen. Dagis ligger bara några kvarter bort och att ha havet utanför husknuten är viktigt för oss. Det känns som vårt hem är vår egen lilla beach hut, mitt i Malmö!

balkong gul trådstol randig dyna

gult kök marimekko tapet barnstolar

flicka säng ipad blommiga mjukisdjur

lila soffa blå marockansk skinnpuff

Åka runt på loppisar och leta guldkorn

Sanna och Christian träffades i St Anton i Österrike där de båda arbetade en skidsäsong för ett antal år sedan. De gifte sig förra året och de delar intresset för färg, form och inredning. Att åka runt på loppis och leta guldkorn är något som de gärna gör tillsammans.Det är något i mixen av saker, konst och färger som får den där riktiga hemtrevnadskänslan att infinna sig. Det finns en tanke och en känsla bakom varje pryl i den här vindsvåningen. Innan de flyttade hit bodde paret i Rörsjöstaden 4 våningar upp, utan hiss. När Vera kom till världen var inte det ett praktiskt boende längre och de började leta en ny bostad, närmare havet!

Det är en jättebra lägenhet om man tycker om att vara utomhus. Vi har en loftgång med morgonsol där vi har skapat en liten uteplats. Vi har balkongen mot väster om vi vill njuta av eftermiddagssolen och en stor innergård där barnen kan leka som är gemensam för alla i huset. Innergården som vann tävlingen om bästa biologiska mångfald i samband med Bo01-utställningen har damm och kryddträdgård som lockar till sig vackra fjärilar.

stringhylla retro loppisfynd skålar

gult kök randig matta svartvita porträtt

Underbart familjärt!

Lägenheten som ligger tre trappor upp i detta charmiga loftgångshus är uppdelad i två plan. De förra ägarna som köpte lägenheten alldeles nybyggd hade gjort vissa förändringar som familjen trivdes bra med, men de tyckte båda att något saknades.

När vi flyttade in så färgsatte vi allt, berättar Sanna stolt. Största förändringen var nog det vita köket som fick knallgula luckor, gråbetsade bänkskivor och ett nytt stänkskydd i Marimekko-mönster.

Både Sanna och Christian har verkligen känsla för färg och drar sig inte för att bygga en egen möbel om de inte hittar det som de söker. En vanlig IKEA-möbel kan få en ny färg eller ett nytt tyg och vips så blir den mer personlig. Mest imponerad är jag av de två porträtten över köksbordet som Christian dragit upp i planschformat. Jag trodde den ena föreställde James Dean och den andre någon annan känd filmstjärna från 50-talet. Men nej, så fel jag hade. Männen på bilderna är Sannas och Christians egna pappor när de var runt 20 år. Har man pappa som förebild så har man! Underbart familjärt!

tjej babushka grön gitarr lila soffa

tidningshyllor magasin ljust trägolv

barnsäng ljusblå tapet magnolia ängel